Mange bruker i dag Domeneshop som DNS leverandør, og oppretter da også gjerne webmail samtidg. Webmail fra domeneshop er rimelig og man får muligheten til å opprette intill 20 eposter pr. epost konto.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du oppretter en epostadresse og bruker denne via webmail. Vi tar utgangspunkt i at du allerede har bestilt epost og fortsetter derfra:

 

Vi starter med å opprette en webmail hos Domeneshop

Start med å gå til fanen “Epost” som du vil få opp i menyen på domenet etter bestilling. Klikk så på “Opprett ny epost-adresse” .

webmail domeneshop

Skriv inn navnet på adressen du ønsker å opprette og klikk “Videre” .

domeneshop webmail

Nå velger du hvordan eposten skal oppføre seg. Vi skal opprette en ny, så vi velger “Eposten skal gå til en ny epost-bruker” og klikker “Videre” .

Opprette ny epostadresse

Du får nå velge en beskrivelse for den nye eposten. Siden dette er en test, så har vi valgt navnet “Test” . Fyll ut beskrivelsen og klikk “Opprett” .

epost oppsett 2

Da har du laget en ny epostadresse via Domeneshop webmail.Som du ser av siden du har fått opp er alle opplysningene du trenger her. Du får også tilsendt en email med de samme opplysningene. Alle opplysninger vil også være tilgjengelige på kontoen din hos Domeneshop. Klikk enten på “Legg til flere mottakere” eller “Ferdig” . Alt etter hva du vil gjøre.

oppsett webmail domeneshop

Du vil nå finne igjen den nye epostadressen du opprettet under fanen “Epost” i kontrollpanelet.

oppsett av epost 4

Da er vi ferdige med opprettelsen og kan bevege oss videre til punktet som vi har kalt webmail Domeneshop. Der skal vi forklare videre hvordan du bruker den nye mailkontoen din i praksis. Så heng med og les videre.

 

Webmail Domeneshop – Praktisk bruk

Da er vi ferdige med å opprette selve emailadressen. Vi skal nå ta en gjennomgang som viser hvordan du setter opp webmail hos
domeneshop. Man kan også sette opp mailen på PC, nettbrett og mobil. Men vi skal nå konsentrere oss om hvordan du setter opp Domeneshop webmail for lesing av epost. På Domeneshop sin webmail løsning kan du lese eposten din hvor som helst. Det funkerer på samme måte som G-mail der du kobler til direkte i nettleseren for å få tilgang.

Vi starter med å gå til følgende nettadresse for å logge inn på webmail Domeneshop: webmail.domeneshop.no.

Du kommer nå til innloggingen hvor du får opp bildet nedenfor. Du skal nå legge inn følgende informasjon:

  1. Her skriver du inn ditt brukernavn som du fikk oppgitt hos domeneshop. Eventuelt kan du bare bruke selve epostadressen (dette er nok enklest å huske).
  2. Skriv så inn passordet du fikk oppgitt.
  3. Til sist velger du språket du foretrekker å bruke fra nedtrekksmenyen og klikker på “Logg inn” .

Innlogging webmail

I boksen du vil se nå kan du fylle inn grunnleggende informasjon som “Visningsnavn”, “E-post”, “Organisasjon” og eventuelt “Signatur” . Du kan endre dette senere, så du kan eventuelt bare klikke lagre på forslaget som kommer opp.

informasjon

Da er det meste satt opp på webmail domeneshop, men vi skal kjapt gå gjennom innstillingene. Vi skal også se hvordan du endrer signaturen ved hjelp av HTML. Altså hvordan du kan redigere den ved hjelp av vanlig tekstredigering for å gjøre den litt mer personlig.

 

Mange muligheter – webmail Domeneshop

Du har en rekke muligheter for å tilpasse mailen om du klikker på “Innstillinger” oppe i høyre hjørne. Du vil få opp menyen som vises nedenfor. Du vil nok kjenne igjen mye fra andre mailprogram, så vi skal ikke gå så detaljert inn på dette. Det enkleste er å bare klikke seg gjennom menyen og se hvilke instillinger du eventuelt har behov for å endre. Det meste er selvforklarende.

instillinger oversikt

Men vi skal gå gjennom hvordan du endrer signaturen. Det kan være greit å gjøre denne litt personlig, og kanskje legge til firmaets logo.

Kulinarisk Forum har sin webmail hos domeneshop.

 

Endring av signatur i Domeneshop webmail

Klikk på “identiteter” og så på mailadressen. Deretter huker du av i feltet “HTML-signatur” .

identiteter epost

Du får nå opp en forenklet tekstredigering. Denne minner om den du er vant med når du skriver en mail.

tekstredigering

Som du ser kan du her justere både fonter, tørrelse på skrift, legge til bilder og linker. Du kan også endre farge på skriften og justere plassering og så videre. Vi antar at du er kjent med selve tekstredigeringen fra tidligere. Nedenfor finner du et eksempel på en signatur som du kan lage. Du er sikkert enig i at den ser litt bedre ut enn den enkle vi la inn da vi logget inn første gang.

ny signatur

Når du skal sende en mail der du bruker signaturen med bilde og linker, må du endre formatet på mailen fra “Ren tekst” til “HTML” . Om du ikke gjør det så vil hele signaturen kun komme frem som tekst uten bilde og linker. Dette kan du gjøre på to måter. Gjør du det i selve meldingen, så må du huske på å gjøre det hver gang du skal sende en ny melding med Domeneshop webmail.

Om du ønsker at signaturen skal komme opp i HTML-format som standard må du endre dette i innstillingene på webmail Domeneshop. På bildet nedenfor ser du hvordan dette gjøres.

  1. Klikk på “Innstillinger” oppe i høyre hjørne slik at du får frem alternativene.
  2. Velg “Oppsett” rett under “Innstillinger” .
  3. Velg nå fanen “Skriving av meldinger” under “Kategori” .
  4. I feltet for “Hovedinnstillinger” velger du “alltid” i nedtrekksmenyen til høyre for “Bruk HTML-editor
  5. Klikk nå på “Lagre” og du er klar til å begynne å sende email med den oppdaterte signaturen synlig.

signatur alltid

Vi håper at du har nytte av denne gjennomgangen for bruk av Domeneshop sin Webmail løsning. Har du spørsmål i forbindelse med innlegget, eller du lurer på andre innstillinger, så spør oss i kommentarfeltet under. Eventuelt kan du registrere deg på vårt åpne forum og stille spørsmål. Der kan du også engasjere deg i andre diskusjoner og få nyttig innput.