Digital markedsføring
Trenger du hjelp til digital markedsføring? Er du usikker på hvordan du skal legge opp markedsføringen din på nett? Da vil du spare mye tid og arbeid ved å sette vår samarbeidspartner Digital Opptur på saken.

Fordelene med Digital Markedsføring

Digital Markedsføring er blitt helt avgjørende for å lykkes uansett om du er en stor eller liten bedrift.

Mulighetene med digital markedsføring blir mer og mer omfattende og det er mye å spare på å gjøre det riktig. Hva du skal gjøre – og i hvilken rekkefølge – kan være krevende å finne svar på.

Her får du noen svar på hva det er viktig å tenke på og hvilke kanaler som gir gode resultater.

Lang erfaring!

Digital Opptur har lang erfaring med å skape verdier og lønnsomhet gjennom digitale kanaler.

Hva bør du gjøre først?

Det første du bør gjøre er å definere målene dine. Hva du ønsker å oppnå og hva som for deg vil være suksess. Her vil det være ulike mål gjennom en kundereise, og det er viktig å skille på dette for å få et best mulig bilde av hvor bra det går.

Deretter defineres dette til målbare KPIer som er de vi teller og overvåker.

Når du vet hvor du vil – da starter jobben med å komme dit.

Basert på hvem kundene dine er, hva du tilbyr og hvordan – velges det kanaler og innhold som har størst sannsynlighet til å nå målene.

De mest vanlige kanalene er:

Søk – Google AdWords og Bing

Søk står for 50-70 prosent av trafikken for de fleste nettsider og er ofte den viktigste kanalen. Ikke minst fordi brukeren er på jakt etter deg når de søker og dine annonser kommer opp, som gjør at vi ofte ser veldig gode konverteringsrater.

Google AdWords og Bing Annonser vil også kunne fange opp brukere som er blitt eksponert for din markedsføring gjennom andre kanaler, både analoge og digitale.

Hvis du ønsker å gjøre søkemotorannonsering selv anbefaler vi at du tar et Google AdWords kurs for å gjøre det riktig.

 

InstagramSosiale Medier – Facebook og Instagram

Det er ingen andre kanaler enn Facebook og Instagram som vet mer om sine brukere, og det gir store muligheter til markedsføringen.

Annonsering på sosiale medier kan treffe både presist eller bredt avhengig av hvilken målgruppe du vil nå. Det kommer også stadig nye annonseformater som øker mulighetene for å nå ut med ditt budskap.

Hvis du ønsker å gjøre annonsering på sosiale medier selv anbefaler vi at du tar et kurs i Facebook markedsføring for å lære det fra bunnen av.

 

youtubeVideo – YouTube

YouTube er den nye TV-kanalen (hvertfall for de unge), og mengden med film og video som lastes opp er enorm.

Det å kommunisere gjennom levende bilder gir muligheter til å fortelle historier og skape oppmerksomhet langt utover hva mange andre kanaler kan tilby.

Siden YouTube er eid av Google og annonseringen styres via Google AdWords, er mulighetene for målretting som remarketing veldig gode, og kan være en viktig kanal i digital markedsføring.

 

emailEpost

Epost er fortsatt veldig effektivt for å snakke direkte og siden det nesten er gratis å sende ut blir lønnsomheten ofte veldig god.

Fra mai 2018 blir det innført nye personvernregler med GDPR som strammer inn hvem du har lov til å sende eposter til. Det blir ikke ulovlig å sende eposter, men de du skal sende til må ha gitt deg lov til å sende.

Digital Opptur tilbyr kurs og rådgivning innenfor digital markedsføring. Ønsker du å lære mer om hvordan du kan bli synlig på nett?

Hvordan komme i gang

Du starter med å sette deg noen mål for hva du vil, slik at vi lettere å kan analysere hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Det er viktig å huske på at uansett hvilke kanaler du jobber med, så er det viktig at nettsiden din tar vare på den trafikken kanalene skaper, og konverterer de.

Du må naturligvis også finne ut hvor mye penger du kan bruke på annonsering, samt hvem som skal gjøre hva.

Det er en rekke ting du kan gjøre selv, men også flere ting som det er både lurt og lønnsomt å overlate til andre.

Hva kan Digital Opptur hjelpe deg med

Digital Opptur jobber med store og små selskap innen alle bransjer. Vi har lang erfaring med å skape verdier og lønnsomhet gjennom digitale kanaler.

Vi tilbyr både rådgivning og hjelp med digital strategi – til full drift og optimalisering av annonseringen på Facebook eller Google AdWords.

Vi holder også jevnlig kurs i våre lokaler i Oslo med små grupper for best mulig utbytte.

Ta kontakt med Digital Opptur i dag!

Digital Opptur har lang erfaring med å skape verdier og lønnsomhet gjennom digitale kanaler. Ta kontakt for en uforpliktende samtale!