SEO – Synlighet er alt!

SEO betyr ”Search Engine Optimization”, og beskriver hvordan man i praksis kan øke både antallet og kvaliteten på de som besøker nettsidene dine. Målet er å komme lengst mulig frem i køen når kundene skal velge hvor de handler.

Nettverten kan SEO

Når vi skreddersyr nettsiden din, betyr det ikke bare at design og funksjonalitet er optimal. Vi sørger også for at siden er satt opp med best mulig SEO. Dette gjelder både for HTML som ikke er synlig for den som besøker, og selve teksten på nettsiden din. Målet er å sørge for at din side rangerer høyest mulig i de relevante søkeresultatene. Å være tilstede i et relevant søkeresultat er svært avgjørende for om nettsiden din får det besøket den fortjener. Selv om du kanskje tilbyr de beste varene og tjenestene, hjelper det fint lite om ikke søkemotorer som Google forstår hva virksomheten din går ut på. Dette løser Nettverten for deg.

Søkemotoroptimalisering i praksis

Tenk deg en nystartet butikk som selger verdens tøffeste og beste jeans. Butikkeieren gjør alt ”rett” når det gjelder produktene, prisene og servicen, men har et skilt over inngangsdøra som gjør at folk rett og slett ikke forstår hva butikken tilbyr. Dermed går den ene jeanskjøperen etter den andre forbi, uten å komme innom butikken. Slik er det med nettsider som ikke er optimaliserte for søkemotorer.

SEO analyser fra Nettverten

Det sitter mange dyktige folk der ute og lurer på hvorfor ingen besøker nettsiden deres. Ikke bli en av dem! Bestill en konkurrentanalyse fra Nettverten i dag.

Nettverten lykkes med sine nettsider

Nettverten har lang, praktisk erfaring med optimalisering for søkemotorer. I tillegg til å utvikle nettsider for våre kunder, drifter vi egne nettsider innen mange forskjellige nisjer. Derfra høster vi nyttig kunnskap om hvilke grep som gir best resultat. Denne erfaringen kommer deg til gode når du velger oss.

  • God SEO gir nettsiden din mer trafikk.
  • God SEO gjør at de rette kundene finner nettsiden din.
  • Markedsføring er enklere når nettsiden har god SEO.
  • Nettsider og innhold med god SEO er en rimelig og meget effektiv løsning.

Les Nettvertens artikler om søkemotoroptimalisering

Lurer du på hvordan du kan beskrive produktene og tjenestene dine best mulig? Hvordan du enklest skal nå frem til kundene dine?

Ofte stilte spørsmål om søkemotoroptimalisering

Hva betyr SEO?

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization, eller «søkemotoroptimalisering» på norsk.

Hva er søkemotoroptimalisering?

Search Engine Optimization, eller «søkemotoroptimalisering», er et sett med teknikker som gjør at et nettsted oppnår høyere rangering i en eller flere søkemotorer. Eksempler på de vanligste søkemotorene er Google, Yahoo og Bing, for å nevne noen.

Hva er SEO tekster?

En SEO-tekst er en tekst skrevet for å bli lest av en søkemotor. Den inneholder gjerne spesielle formuleringer man forventer en søkemotor vil se etter.

Hvordan blir man synlig i søkemotorer?

For å bli synlig i en søkemotor må man først og fremst gjøre motoren oppmerksom på at man finnes. Har man relevant innhold på nettstedet sitt vil søkemotorene før eller siden finne den uansett, men man kan også fremskynde prosessen ved selv å sende inn nettadressen til nettstedet sitt.

Hvorfor er det viktig å være synlig i søkemotorer?

Det er viktig å være synlig i de forskjellige søkemotorene slik at andre blir oppmerksomme på nettstedet ditt. Undersøkelser viser at under tre prosent av nettbrukerne skriver inn adressen til nye nettsteder direkte, de bruker en søkemotor, som for eksempel Google.

Finnes det noen enkle triks for å forbedre SEO?

Det finnes mange triks man kan benytte seg av for å forbedre et nettsteds synlighet. Blant de viktigste er å ha relevant innhold på nettstedet, relevante lenker inn og ut fra nettstedet, og autoritære henvisninger og omtaler fra andre. Eksempelvis, driver man et bilverksted vil en lenkehenvisning fra andre bilrelaterte nettsteder ha høyere verdi enn fra for eksempel en lekebutikk.

Har serverplassering betydning i forhold til SEO?

Både ja og nei. Søkemotorene tar i utgangspunktet ikke hensyn til et nettsteds IP-adresse. Derimot vil svartiden, altså hvor hurtig en nettside laster, være avgjørende for å bli synlig i søkemotorer. Så et nettsted dedikert rettet mot norske brukere kan med fordel være plassert på en server i Norge. Innhold og relevans kan imidlertid også ha stor betydning, så her må man vurdere helheten i hvert enkelt tilfelle.

Har hosten man bruker betydning for søkemotoroptimalisering?

Både ja og nei. I utgangspunktet har ikke hosten betydning for hver enkelt nettsteds SEO, men da det finnes flere faktorer hvor hosten kan ha innvirkning bør man velge en host ut fra bestemte kriterier. Hurtige servere, god båndbredde og stabilitet er blant de viktigste betingelsene.

Finner man noen gratis SEO tjenester på nett?

Ja. Man kan finne mange gratis SEO-tjenester på internett, men her bør man være oppmerksom på at kvaliteten er svært varierende. Ikke alle tjenestene er oppdaterte, og det som fungerte bra i fjor kan være helt utdatert i dag. Man har heller ingen garanti for at de som står bak disse tjenestene er profesjonelle, og dårlig SEO kan være katastrofalt for et nettsted.

Hva er/hvordan gjør man SEO research?

Research i denne sammenhengen er en eller flere teknikker man kan benytte seg av for å se hvordan man kan gi nettstedet sitt høyere rangering i søkemotorene. Noen av disse teknikkene består av hastighetsmåling, innholdsrelevans og søkeord brukt i tekstene.