Nettbutikk

En nettbutikk fra Nettverten har flere fordeler. Enten du bruker den til å selge produkter sammen med konvensjonell virksomhet, eller som en frittstående e-handelsvirksomhet.

Økonomiske fordeler

En nettbutikk koster mindre å sette opp og drive enn den vanlige fysiske butikken man finner i handlegaten eller på senteret. Men det er allikevel viktig å forstå at det krever en viss kapital å holde et varelager. Man må også ha en lagerplass.

Men den store fordelen vil man naturligvis ha om man allerede har et fysisk utsalg. Da vil man kunne dra nytte av de ressursene man allerede har. Slik som ansatte, lagerleie, varelager og lignende.

Åpent forum

Trenger du hjelp og støtte til ditt arbeid med WordPress?

Markedsføring og salg

Markedsføring av en nettbutikk medfører at man kan målrette reklamekampanjer på en mye bedre måte. Selger man for eksempel sportsutstyr, så vil man kunne målrette kampanjer direkte mot sportsutøvere. Man kan også være enda med spesifikk og målrette produkter som fotballutstyr mot fotballspillere. Her er blant annet Google og Facebook dine venner.

Det geografiske området man kan nå ut til vil også være mye større. I stedet for å tilby varer fra en butikk i Kristiansand sentrum, vil man i stedet ha hele Norge som markedsplass. For ikke å si hele verden om man selger de rette produktene.

Større fleksibilitet

En nettbutikk er åpen 24 timer i døgnet hver dag hele året. Bestillinger, betalinger og ordrebehandling kan gjøres uavhengig av hverandre når det passer best for både kunder og utsalgssted.

Du kan enkelt kjøre nye kampanjer og endre disse på kort varsel. Du trenger ikke like mye tid på å endre salgsforsiden i nettbutikken, som du bruker på å endre et utstillingsvindu eller en avdeling i den fysiske butikken.

Du trenger ikke bruke så mye tid og penger på oppdatering av priser og flytting av varer. Du kan med enkle tastetrykk sette hele eller deler av butikken i salgsmodus.

Fleksibel nettbutikk fra Nettverten

Hva venter du på? Din nettbutikk er rett rundt hjørnet!

Lag Nettbutikken selv, eller la oss gjøre deler av jobben for deg.

Ofte stilte spørsmål i forbindelse med nettbutikk

Hva er en nettbutikk?

En nettbutikk er en hjemmeside på internett som er bygget opp hovedsakelig med salg av varer og tjenester som første prioritet. Typisk består en nettbutikk av en varekatalog hvor man kan bestille varer og produkter som så sendes direkte hjem til kunden. De fleste nettbutikkene i dag har også betalingsløsninger slik at transaksjonene også foregår på internett.

Hva er WooCommerce?

WooCommerce er et programtillegg til WordPress som gjør at man kan selge produkter og tjenester fra en hjemmeside. WooCommerce er gratis, men man kan kjøpe tillegsfunksjonalitet om man ønsker det. Men det finnes også utallige tillegg som er gratis. Om man ikke trenger en nettbutikk som er alt for kompleks, så vil man klare seg uten å betale. Den store fordelen med WooCommerce er at man kan starte en nettbutikk uten særlig store investeringskostnader. Det eneste man trenger er et webhotell og litt pågangsmot. WC har også et gratis theme som du kan bruke. dette er spesielt tilpasset og fungerer meget bra til en enkel nettbutikk.

Kan man lage en nettbutikk selv?

Litt avhengig av hvilke kunnskaper man har, kan man godt lage en nettbutikk på egenhånd.

Hva koster det å lage en nettbutikk selv?

I utgangspunktet kan man fint lage en nettbutikk helt gratis. De fleste velger imidlertid å legge nettbutikken på eget domene, og da kommer eventuelle kostnader i forbindelse med dette i tillegg.

Hva koster det å la en webdesigner lage en nettbutikk?

Prisen på utvikling av nettbutikkløsninger avhenger av flere faktorer. Utseende, funksjonalitet og ikke minst oppfølging i ettertid. Å sette en eksakt pris er tilnærmet umulig, men erfaringsmessig vet man at jo tidligere man involverer en profesjonell part, jo rimeligere blir prosjektet i lengden.

Hvorfor bør man ha en blogg tilknyttet nettbutikken?

Det å tilknytte en blogg til nettbutikken kan ha mange fordeler. For det første kan man legge til mer utdypende informasjon om produktene og tjenestene sine, det er bra for SEO, og erfaringsmessig vet man det engasjerer kundene. Blogger har ofte kommentarfelt hvor det kan stilles spørsmål, og det gir et godt inntrykk at man ønsker å kommunisere direkte med kundene.

Hvilke typer betalingsløsninger bruker man til en nettbutikk?

De fleste nettbutikker i dag tilbyr en eller flere betalingsløsninger ved «utsjekk». Det kan være løsninger som Paypal, Stripe, forskuddsbetaling eller oppkrav. Stadig flere nettbutikker tilbyr også fakturering, da gjerne via en tredjepart som for eksempel Klarna eller Bambora.

Hva er dropshipping?

Dropshipping betyr i praksis at man bestiller og kjøper en vare nettbutikken ikke selv fysisk har på lager. Nettbutikken opptrer i slik sammenheng som en slags formidler, og har ofte kontakt med mange leverandører de tilbyr produkter fra.

Kan man drive en nettbutikk med dropshipping?

Ja, alle kan drive butikk med dropshipping hvis man ønsker det.

Hvordan markedsføre nettbutikken?

Det er flere måter man kan markedsføre nettbutikken på. Annonsering er et alternativ, men stadig flere benytter seg av blant annet SEO for å oppnå blest om nettbutikken sin. Med mindre man allerede har et kundeforhold et sted, er det lite trolig noen velger å gå inn en bestemt nettbutikk, men heller benytter en eller flere søkemotorer for å finne nettopp de produktene man er på jakt etter.

Deling på sosiale plattformer er også mye brukt, og godt innhold som gjør at folk deler har også vist seg svært effektivt.