BLOGG

En blogg er ofte en personlig nettside som fungerer som en journal eller dagbok. Folk deler idéene og tankene sine på bloggen, innenfor hvilke som helst tema. Lag og organisasjoner bruker bloggen til å informere og publisere nyheter, mens et firma kanskje bruker bloggen til å markedsføre sine tjenester.

Blogg fra Nettverten

Nettverten tilbyr en funksjonell blogg med tidsriktig design, bygd på publiseringsverktøyet WordPress. Dette er et verktøy som egner seg perfekt til denne typen nettsider, noe den utstrakte bruken av WordPress vitner om. En blogg fra Nettverten er optimalisert for søkemotorer, slik at det du publiserer når ut til flest mulig lesere. Våre løsninger gjør det også meget enkelt for deg som skal blogge, der du ikke trenger hverken avanserte forkunnskaper eller lang tid til opplæring.

Kjente bloggere, som fotballfruer, kommentatorer og populære kakebakere, startet som regel i det små. I dag bruker de alle virkemidler som er tilgjengelige, for å holde på leserne. Dette er kunnskap som Nettverten hjelper deg med.

Steget fra en god idé og noe å formidle, til du er ute på nett med lesere som er engasjerte, er kortere enn du kanskje tror.

Ny Blogg?

Organisasjon, firma eller privat? Vi har fleksible løsninger som passer deg og ditt budsjett!

Tjen penger på blogg fra Nettverten

Den viktigste faktoren for å tjene penger på en personlig blogg, er antallet som kommer innom siden din. Det du skriver om må først og fremst være interessant for mange lesere. I tillegg er det viktig at bloggen også oppdages av søkemotorene. For å få til dette må bloggen være optimalisert for tjenester som Google, Bing og Yahoo. Det hjelper også at den som skriver, forstår litt om SEO.

Det samme prinsippet gjelder selv om du ikke har ambisjoner om å tjene penger på bloggen. Godt innhold med god SEO, på en optimalisert blogg med tidsriktig design, er nøklene til suksess. Alt må med når målet er å nå ut til mange lesere.

Dette hjelper Nettverten deg med. Våre løsninger gjør at du kommer raskt i gang for en rimelig penge. Det eneste du trenger å konsentrere deg om, er å bruke kreativiteten din til å skrive gode og engasjerende tekster.

Blogg med WordPress fra Nettverten

Blogging er en effektiv metode for å spre gode idéer og budskap, samtidig som du kommuniserer direkte med leseren. Start din egen WordPress-blogg.

Hjelp til å komme i gang

Nettverten tilbyr mer enn bare selve nettsiden du skal publisere tekstene dine på. Vi har totalløsninger for de som ønsker ytterligere hjelp. Ta kontakt og fortell oss om ditt behov, så sørger vi for at du kommer raskt i gang med de rette verktøyene. Spør oss om hjelp til:

  • Domeneregistrering.
  • Hosting hos anerkjente webhotell som Pro ISP og Cloudways.
  • Administrasjon av bloggen, oppdatering og sikkerhetskopiering.
  • Publisering av bloggtekster.
  • Vi har også erfarne skribenter som kan skrive bloggartikler på dine vegne.

Blogg fra Nettverten

Få flere lesere med blogg fra Nettverten. Våre løsninger gjør at du kan konsentrere deg på det du er god på!

Ofte stilte spørsmål om blogg og blogging

Hva er en blogg?

En blogg er i utgangspunktet en slags dagbok på internett hvor man kan poste tanker og idéer fortløpende og dynamisk i forhold til mer statiske hjemmesider. I begynnelsen var det stort sett aktører innen det vitenskapelige miljøet som blogget, men etter hvert fikk stadig flere privatpersoner interessen, og nå også bedrifter. En blogg kan være både tematisk og generell.

Hva kan man bruke en blogg til?

Den kan brukes til flere ting. Man kan publisere generell informasjon av ubetydelig art, men mange bruker det også til å dele nyttig informasjon, enten om seg selv eller de tjenestene og produktene man tilbyr.

Hvorfor bruke blogg i stedet for Facebook?

Det er flere årsaker til at man bør velge å bruke en blogg fremfor Facebook, blant annet fordi man potensielt treffer flere lesere.

Facebook har algoritmer som bestemmer hvem som kan lese innleggene, og det er vanskelig for eventuelle nye lesere å finne innleggene. En blogg ligger som oftest helt åpen på nett, og ligger den på eget nettsted så «eier» man også selv all informasjon som ligger på den. Både artikler og kommentarer.

Hva kan man blogge om?

Man kan blogge om alt man måtte ha på hjertet. Noen har en hobby de brenner for og blogger om det, mens andre igjen deler hverdagslige opplevelser og hendelser.

Bedrifter blogger gjerne om produkter og tjenester, og bruker det som en plattform til å kommunisere med kundene sine.

Hvordan tjener man penger på en blogging?

Det er flere måter å tjene penger på blogging. Mange blogger om ting de interesserer seg for, eller om fagområder de har stor kunnskap om, og implementerer forskjellige annonseløsninger hvor de enten tjener penger på salg (konvertering) eller per klikk. Noen får også betalt for å skrive om spesifikke produkter og tjenester. Ønsker du å tjene penger på bloggen bør du ta kontakt med leverandører som er relatert til ditt bloggtema. Driver du for eksempel en blogg om sminke, kan du be om å bli sponset av sminkeleverandører. Driver du en matblogg? Da kan du khre med leverandører av kjøkkenutstyr. Mange leverandører sponser ofte innlegg med både varer og penger.

Hvorfor ha en bloggen på eget domene?

Det er mange fordeler med å ha bloggen på eget domene. For det første er det lett for eventuelle lesere å finne den, og man har full kontroll på alt som publiseres. Man eier selv innholdet og er ikke avhengig av andre tjenester for å drive bloggen. Det finnes eksempler på at store bloggtjenester er blitt nedlagt tilnærmet over natten, og med det alle bloggene som lå i nettverket.