Gjesteinnleggg av Sebastian S. Hoel, ansvarlig for nettbutikken Brillz.no:

Alle som har drømt om å drive virksomhet for seg selv, bør ha en god nettbutikk. Men om man ikke tør å satse, kan virkelig store muligheter gå tapt. For man må regne med å sette av ekstra tid i starten, før ting begynner å gå av seg selv. Dette har vi erfart på Brillz.no, hvor vi selger billige wayfarer solbriller og pilot solbriller til det norske folk. I starten er der lite salg og mye utgifter, det er først når en får trafikk fra organiske søk i Google og at Adwords-kampanjene sitter at en får inntekter og det blir gøy!

 

Ideér utvikler seg over tid

Som en som er interessert i mote og klassiske antrekk, vet jeg også at solbriller er en viktig del av det helhetlige uttrykket. Solbriller har fascinert meg i lang tid, og jeg har hatt mange par. Etter hvert fant jeg ut at det ikke var en sammenheng mellom kvalitet og pris, da mine dyre solbriller ofte gikk i stykker. Jeg forhørte meg litt rundt og fant ut at jeg både kunne spare masse penger på å kjøpe inn store kvanta. Det fikk meg på idéen om å kunne bringe dette ut til folket. Dette er ikke en idé som kom med en gang, men en prosess som utviklet seg over tid. Det kan være lurt å vente litt før en hopper på de «beste» ideéne, og vurdere om det er liv laga for prosjektet, det er altfor mange historier om de som har startet opp for så å gå konkurs snarlig!

 

Du er din egen sjef

Det er ingen grinete sjef som maser på deg om du satser for deg selv, det er du som er «The big boss» . Det kan nesten være litt skummelt og vite at du er helt og holdent selv ansvarlig for å få inn penger slik at du klarer deg økonomisk. Man må tenke gjennom om man virkelig vil det, om man kan det eller kan skaffe seg kompetansen som trengs og er det mulig å gjennomføre. Med dette i tankene vet man at det kan bli lange dager. Men er det ikke gøy da? Så det er viktig med litt «stå-på-vilje» om du starter opp for deg selv!

 

Markedsføring er viktig

Det er lett å begynne å regne på hypotetiske regnestykker om overskudd og finansiell frihet, før man starter opp en egen nettbutikk. Men det er først når man har investert mye tid og penger i oppretting av firma og boden er full av varer, at bekymringene virkelig vokser. Er det noen som besøker nettbutikken? Selger jeg noe? Har nettbutikken er enkel betalingsløsning? Vet verden at jeg eksisterer i det hele tatt? Markedsføring på nett er derfor helt essensielt for at lesere og besøkende skal bli til kunder. Da er det ikke bare snakk om markedsføring i form av SEO eller CPC, men også «on site». Dvs. at nettsiden er finjustert for konvertering osv. Mange overser det siste og taper mange kunder på dette!

 

Har du gjort en risikoanalyse?

Som en engasjert optimist, går du alltid med hevet hode inn i kampen. For det å drive for seg selv, kan være en tøff batalje. Derfor er det helt grunnleggende å legge en plan man forholder seg til. Det kan være ned til minste detalj. Kjøp inn bare det absolutt mest nødvendige i starten. Få gode avtaler. Sett av penger. Jobb hardt og få nettverk. Det er jo også dette som er morsomt. Interessant. Lærerikt. Gir livet innhold.