WordPress

Designere kan velge mellom mange verktøy når de vil opprette en nettside. WordPress (WP) er den desidert beste og enkleste løsningen. Mulighetene er tilnærmet uendelige, samtidig som kvaliteten og sikkerheten er på toppnivå.

WordPress er størst

Det at WordPress er det foretrukne publiseringsverktøyet for millioner av virksomheter, gjør også sitt til at kvaliteten blir ypperlig. Verktøyet er et såkalt ”Open Source Project”, det vil si at alle programører kan selv foreta endringer og tilpasninger. Dette igjen gjør blant annet at alle småfeil og ”bugs” oppdages raskt, og rettes mer eller mindre umiddelbart, uten at den som eier nettsiden trenger bekymre seg.

WordPress ligger hele tiden i forkant av utviklingen. Verktøyet er først ute med nye og nyttige funksjoner, forbedringer i sikkerheten og mye annet. Dette er også et svært fleksibelt program. Det betyr at du for eksempel kan foreta totale endringer i nettsidens design, uten å måtte gjøre hele jobben på nytt. Med noen få og enkle grep, kan du gi nettsiden din et helt nytt uttrykk.

Ny Blogg?

Organisasjon, firma eller privat? Vi har fleksible løsninger som passer deg og ditt budsjett!

Optimaliserte nettsider i WordPress

Alle nettsider som utvikles av Nettverten i WordPress, blir spesialtilpasset til kundens behov. WordPress kommer i utgangspunktet med funksjoner som ikke alle trenger, og som kan senke hastigheten på nettsidens innlasting. Vi trimmer og tilpasser, slik at hastigheten blir optimal, uten at det går ut over opplevelsen til den som besøker nettsiden din. Trege nettsider irriterer, og gjør at du mister oppmerksomheten til de du vil nå ut til.

Nettverten tilpasser også nettsiden med alle tilleggsfunksjoner som er relevant for deg. Dette inkluderer funksjoner som ivaretar nettsidens sikkerhet, funksjoner som gjør siden unik, og funksjoner som forbedrer opplevelsen til dine besøkende. Vi gir deg også tips og innspill til gode løsninger du kanskje ikke har tenkt på selv.

Nettverten kan WordPress

Vi har erfaring med en rekke ulike publiseringsverktøy, både når vi designer nettsider for kunder, og våre egne blogger og portaler. WordPress skiller seg ut som det soleklart beste alternativet i de fleste tilfeller. Verktøyet gir oss alle de funksjonene vi er avhengige av for å lage gode nettsider som får mye trafikk.

 

  • WP gir uendelige muligheter.
  • Oppdateringer, utvidelser og vedlikehold i WordPress er gratis.
  • WP gir sømløs integrering av god SEO.
  • Nettsider i WordPress er enkle å administrere.

Profesjonell look

Din nye nettside i WordPress blir unik, og presenterer virksomheten din på en elegant og profesjonell måte.

Se eksempler på nettsider Nettverten har designet i WordPress!

Ofte stilte spørsmål om WordPress

Hva er egentlig WordPress?

Wordpress, forkortet WP, er et fritt tilgjengelig online CMS (Content Management  system) som bygger på åpen kildekode. Enkelt fortalt et gratis publiseringsverktøy for nettsider og blogg.

Hva bruker man WordPress til?

WP brukes til å lage alt fra enkle blogger til kompliserte hjemmesider. Det brukes av alt fra privatpersoner til kjendiser og store internasjonale selskaper. Blant annet bruker The New York Times og CNN WP til sine blogger. Du kan se mer om hvem som bruker systemet på denne siden her.

Hva er en WordPress hjemmeside eller blogg, og hva er forskjellen?

Forskjellen på en hjemmeside og en blogg er at hjemmesiden er mye mer omfattende. Den vil som regel inneholde minimum følgende sider:

  • Startside
  • Om oss
  • Tjenester
  • Kontakt
  • Blogg (integrert)

En blogg er ofte enklere og inneholder vanligvis kun artikler/bloggposter som blir løpende publisert. Noen har også en informasjonsside som forteller om hvem som blogger og hva det blogges om.

Hjemmesider brukes vanligvis av bedrifter og organisasjoner, mens blogger brukes av privatpersoner og kjendiser.

Hva er WP Hosting?

Hosting er serveren som en webside er plassert. Og det som kalles WP hosting er servere som er spesielt innstilt/tillpasset for publisering av sider og blogger bygget med WordPress. WP er i dag så stort og brukes av så mange at de fleste hostingselskaper har egne servere tilpasset og optimalisert for dette publiseringsvertøyet.

Hva er en WP utvikler?

Dette er enkelt og greit en person eller et firma som utvikler nettsider og blogger som bygger på WordPress. Ønsker man å få laget en hjemmeside, kan man kontakte en utvikler for å få hjelp til dette. Nettverten er en utvikler og lager websider for både privatpersoner og firma.

Hva er et WP Theme?

Et theme er en mal som er laget for å gi et særegent frontdesign til en nettside. Mens WordPress i seg selv er plattformen, så er themet et eget design som legges på toppen for å gi siden en særegenhet. Det finnes 10-tusenvis av themes, og disse kan ofte også tilpasses ytterligere.

Hva er et WP Plugin?

Et plugin brukes til å gi WP og det aktuelle themet ekstra funksjonalitet. Det kan brukes til helt enkle ting som å styre fonter og skjemaer. Men det kan for eksempel også brukes til å gjøre nettsiden om til et forum, eller til en nettbutikk.

Hvor kan man laste ned WP?

WP kan lastes ned direkte fra nettet til PCen din lokalt, for så å bli lastet opp til serveren der det skal brukes. Dette ble mye brukt før, mens i dag har de fleste web hoster en enkel «One Click» installasjon innebygd i selve tjenesten sin. Det tar typisk et par minutter å få det installert.

Kan jeg se eksempler på nettsider og blogger som bruker WP?

Da WP er verdens største plattform for å bygge websider og blogger, finnes det utallige eksempler på hva man kan lage. Her er noen websider og blogger, både norske og internasjonale, som er laget med WordPress:

Som man ser av listen er spekteret stort i forhold til hva man kan bygge av nettsider på denne plattformen. Her ser man at store internasjonale selskaper så vel som vanlige norske blogger benytter WP.