Nettverten https://nettverten.no Din WordPress partner Sat, 16 Jun 2018 16:50:57 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.7 Virksomheten din får en ekstra boost med nettbutikk https://nettverten.no/virksomheten-ekstra-boost-med-nettbutikk/ Thu, 05 Apr 2018 10:48:38 +0000 https://nettverten.no/?p=27824 The post Virksomheten din får en ekstra boost med nettbutikk appeared first on Nettverten.

]]>

Gjesteinnleggg av Sebastian S. Hoel, ansvarlig for nettbutikken Gorilla Sports:

Selv gründerne bak selskaper som Amazon og Tencent, begynte bare med en datamaskin og en idé. I dag er de så å si verdens rikeste med ubegripelig suksess. Men suksessen har ikke kommet uten hardt arbeid over lang tid. Og en idé kan fort vokse seg stor om metodene er grunnlagt en strategisk plan. Gorillasports er en slik side, som elsker treningsutstyr som de fleste kan ha råd til.

Fullstendig frihet og totalt ansvar

For med din egen oppstart, er du plutselig helt alene. Det er ingen som ringer etter deg om du sover kl. 10 en morgen og lurer på hvor du blir av, eller sykelønnsordninger når du føler deg pjusk. Her må man sørge for alle aspekter rundt driften selv. Så vidunderlig!! Et tips om man går rundt med en idé, er å sette seg ned med datamaskinen eller tegneblokka, og få ned alle detaljene. Hva vil det koste å komme i gang? Hvor mange timer er du villig å jobbe? Har du mulighet til å få annen inntekt om idéen ikke slår til? Hvilken bransje man tilhører og hvem er målgruppen? Med fullstendig frihet følger også totalt ansvar.

 

Hva som er så spesielt med treningsutstyr og tilbehør

Det er ingen tvil om at det å se bra ut er viktig for mange. Andre setter seg mål om å klare forskjellige mål, mens andre igjen vil ha en sunnere livsstil og bli kvitt plager gjennom for eksempel styrketrening. Vi i Gorilla Sports så potensialet i dette, og dessuten hadde vi funnet en genial måte å kombinere innkjøpsavtaler med frakt, finansiering også videre. Selv er vi også veldig opptatt av at kvaliteten på varene ikke skal stå til overs for prisen. Det er viktig for oss at folk med både helseutfordringer og økonomiske utfordringer skal kunne trene like bra som andre.

 

God digital markedsføring gjør det mulig å selge produktene

Setter man opp en god nettbutikk, er ikke det nok i seg selv for å selge produkter. Det finnes milliarder av nettsider og nettbutikker og for å finne fram i mylderet av nettbutikker, må du bruke de riktige teknikkene. Det handler om innhold, synlighet, treffe de som ønsker å bli truffet (målgruppe) også videre. Derfor har vi i Gorillasports fokus på noen skreddersydde løsninger med noe forskjellig utvalg. Det mener vi er det beste at produktene på markedet. Går du rundt med en drøm om å bli din egen herre og selge varer fra en nettbutikk, kan du bruke disse tipsene for å komme i gang. Lykke til!

The post Virksomheten din får en ekstra boost med nettbutikk appeared first on Nettverten.

]]>
Tips og ideér til oppsett av nettbutikk https://nettverten.no/tips-og-ideer-til-oppsett-av-nettbutikk/ Thu, 05 Apr 2018 10:20:39 +0000 https://nettverten.no/?p=27810 The post Tips og ideér til oppsett av nettbutikk appeared first on Nettverten.

]]>

Gjesteinnleggg av Sebastian S. Hoel, ansvarlig for nettbutikken Brillz.no:

Alle som har drømt om å drive virksomhet for seg selv, bør ha en god nettbutikk. Men om man ikke tør å satse, kan virkelig store muligheter gå tapt. For man må regne med å sette av ekstra tid i starten, før ting begynner å gå av seg selv. Dette har vi erfart på Brillz.no, hvor vi selger billige wayfarer solbriller og pilot solbriller til det norske folk. I starten er der lite salg og mye utgifter, det er først når en får trafikk fra organiske søk i Google og at Adwords-kampanjene sitter at en får inntekter og det blir gøy!

 

Ideér utvikler seg over tid

Som en som er interessert i mote og klassiske antrekk, vet jeg også at solbriller er en viktig del av det helhetlige uttrykket. Solbriller har fascinert meg i lang tid, og jeg har hatt mange par. Etter hvert fant jeg ut at det ikke var en sammenheng mellom kvalitet og pris, da mine dyre solbriller ofte gikk i stykker. Jeg forhørte meg litt rundt og fant ut at jeg både kunne spare masse penger på å kjøpe inn store kvanta. Det fikk meg på idéen om å kunne bringe dette ut til folket. Dette er ikke en idé som kom med en gang, men en prosess som utviklet seg over tid. Det kan være lurt å vente litt før en hopper på de «beste» ideéne, og vurdere om det er liv laga for prosjektet, det er altfor mange historier om de som har startet opp for så å gå konkurs snarlig!

 

Du er din egen sjef

Det er ingen grinete sjef som maser på deg om du satser for deg selv, det er du som er «The big boss» . Det kan nesten være litt skummelt og vite at du er helt og holdent selv ansvarlig for å få inn penger slik at du klarer deg økonomisk. Man må tenke gjennom om man virkelig vil det, om man kan det eller kan skaffe seg kompetansen som trengs og er det mulig å gjennomføre. Med dette i tankene vet man at det kan bli lange dager. Men er det ikke gøy da? Så det er viktig med litt «stå-på-vilje» om du starter opp for deg selv!

 

Markedsføring er viktig

Det er lett å begynne å regne på hypotetiske regnestykker om overskudd og finansiell frihet, før man starter opp en egen nettbutikk. Men det er først når man har investert mye tid og penger i oppretting av firma og boden er full av varer, at bekymringene virkelig vokser. Er det noen som besøker nettbutikken? Selger jeg noe? Har nettbutikken er enkel betalingsløsning? Vet verden at jeg eksisterer i det hele tatt? Markedsføring på nett er derfor helt essensielt for at lesere og besøkende skal bli til kunder. Da er det ikke bare snakk om markedsføring i form av SEO eller CPC, men også «on site». Dvs. at nettsiden er finjustert for konvertering osv. Mange overser det siste og taper mange kunder på dette!

 

Har du gjort en risikoanalyse?

Som en engasjert optimist, går du alltid med hevet hode inn i kampen. For det å drive for seg selv, kan være en tøff batalje. Derfor er det helt grunnleggende å legge en plan man forholder seg til. Det kan være ned til minste detalj. Kjøp inn bare det absolutt mest nødvendige i starten. Få gode avtaler. Sett av penger. Jobb hardt og få nettverk. Det er jo også dette som er morsomt. Interessant. Lærerikt. Gir livet innhold.

The post Tips og ideér til oppsett av nettbutikk appeared first on Nettverten.

]]>
Webdesign og søkemotoroptimalisering https://nettverten.no/webdesign-og-sokemotoroptimalisering/ Wed, 28 Feb 2018 12:18:19 +0000 https://nettverten.no/?p=27785 The post Webdesign og søkemotoroptimalisering appeared first on Nettverten.

]]>
Man bør regelmessig vurdere sine nettsider eller sin nettbutikk i forhold til webdesign da dette påvirker brukervennligheten. Utviklingen innen bruk av internett har økt vesentlig de siste årene, og dette påvirker også hvordan brukere velger hvilke nettsider og nettbutikker de besøker. I dag er brukere vesentlig mer bevisste når de benytter internett enn de var for noen år tilbake, og grunnen til det er at en større andel av forbrukere i dag benytter internett for de tjenester de kan benytte internett til. Dette gjør brukere mer bevisste, og når man oppdager ny funksjonalitet som er til fordel for brukeropplevelsen, så blir dette raskt plukket opp av brukere slik at man kan benytte de nettsidene som er mest effektive. Brukeropplevelse for de som benytter nettsider og nettbutikker er hovedfokus for både søkemotorer og for brukere, og dermed burde dette også være det viktigste for tilbydere av nettsider og nettbutikker.

Optimalisert webdesign

Webdesign og søkemotoroptimaliseringNår man snakker om optimalisert webdesign, så er hovedmålet med dette å bedre brukeropplevelsen for alle som benytter nettstedet. I tillegg til å ønske å forbedre brukeropplevelsen, kan man også bedre rangeringen til nettstedet i søkemotorene. Regler for søkemotoroptimalisering hos søkemotorene følger teknologi og brukernes ønsker. Når søkemotorer dukket opp på internett, så var hovedmålet til søkemotorene å indeksere nettsidene på grunnlag av søkeord som ble benyttet. I starten kunne man få god rangering ved å benytte en overhyppighet av søkeord selv om dette gjorde at tekstene på nettsidene ikke lenger ga mening. Dette er regelmessig blitt endret for å fange opp forsøk på å utnytte søkemotorene, i tillegg til at man ønsker å fremme sikker teknologi fremfor løsninger som er mulige å utnytte i forhold til svindelforsøk.

Vurdering av webdesign

Man bør regelmessig vurdere sine nettsider i forhold til webdesign. De som lykkes med å beholde sine besøkende er dem som følger med på hva brukerne ønsker og tilpasser nettsidene i forhold til det. For eksempel trenger man i dag nettsider som er tilpasset mobilløsninger da dette er blitt måten de fleste i dag løser sine nettrelaterte ønsker. Med raske mobilnett og mobiltelefoner som kan benytte seg av raske hjemmenett via trådløse løsninger så har mobile enheter erstattet PC-er i forhold til bruk på nett.

Oppdatering av tekster

Når man revurderer nettsidene sidene, så vil dette også påvirke rangering hos søkemotorene. Søkemotorene gir mulighet til å få treff på nettsidene i forhold til om man har bedre rangering enn sine konkurrenter. Søkemotorene har samme motivasjon som brukerne. De ønsker at brukere skal ha en sikker og målrettet opplevelse når de benytter søkemotorene slik at de velger å benytte søkemotorene igjen neste gang de har behov for informasjon. Man vil få fordeler hos søkemotorene om man benytter det siste av teknologi som brukerne ønsker, som for eksempel mobilvennlige nettsider. Hvis man ikke benytter mobilvennlig webdesign i dag, så vil man oppleve at man får lavere rangering hos søkemotorene.

Tilpasset til moderne teknologi

Nettsider som ikke er tilpasset moderne teknologi og benytter løsninger som brukerne ikke ønsker, vil ikke tiltrekke brukerne slik det er meningen at de skal. Hvis man ikke oppdaterer nettsidene, så er resultatet at brukerne ikke blir fornøyde med opplevelsen i forhold til dine nettsider. I dag er brukerne vesentlig mer oppvakte i forhold til hvilke løsninger som benyttes enn de var på internett for et tiår siden. I dag har flere og flere virksomheter og private brukere flyttet sin fokus til nettbaserte løsninger da man som fysisk virksomhet mister mer og mer av omsetning og aktivitet. Det er ikke lett å overleve som fysisk butikk i dag uten en reell tilstedeværelse på nett. Mange fysiske butikker og kjeder måtte legge ned sin virksomhet etter at julehandelen i 2017 viste tall som favoriserte netthandel ytterligere i forhold til året før.

The post Webdesign og søkemotoroptimalisering appeared first on Nettverten.

]]>
Å starte sin egen nettbutikk https://nettverten.no/a-starte-sin-egen-nettbutikk/ Wed, 24 Jan 2018 21:14:23 +0000 https://nettverten.no/?p=27454 The post Å starte sin egen nettbutikk appeared first on Nettverten.

]]>

Gjesteinnleggg av Sigmund Stenhaug, grunnlegger av nettbutikken Kikkertsalg.no:

Å starte sin egen nettbutikk, er en drøm som kan gå i oppfyllelse. En liten halvtime i Brønnøysund-registeret kan gi en gyllen unnskyldning til å investere i ny garderobe og ikke minst få et saftig overskudd. For meg ble løsningen å selge kikkerter igjennom kikkertsalg.no

 

Starte egen nettbutikk = egen herre

Sigmund Stenhaug, Kikkertsalg.no

Sigmund Stenhaug, Kikkertsalg.no

Starter du for deg selv er du jo rett og slett din egen herre, som kan jobbe når, hvor og hvordan du vil. Nettbutikken kan du jobbe med i ledige stunder. Men før drømmen kan realiseres er det en hel del spørsmål som må stilles.

Før du starter bør en tenke nøye gjennom om man virkelig ønsker å satse på ideen sin. Har du de egenskapene og den kompetansen som trengs for å realisere ideen, har man tid og økonomi og har du aksept fra dine nærmeste til å bruke mye tid på dette? Kort sagt, brenner du nok for ideen din?

 

Ideen om å starte egen nettbutikk vokste frem

Jeg er ivrig jeger og drar gjerne til skytebanen for å teste forskjellige våpen, kikkerter og annet utstyr. Jeg har kjøpt og prøvd forskjellige kikkerter for deretter å selge dem igjen. Jeg har brukt mye penger på utstyr og ønsket etter hvert å få til rimeligere innkjøp og har testet utstyr fra forskjellige leverandører. Jeg begynte å forhandle med flere leverandører for å få til gunstige innkjøp. Det viste seg være vanskelig. Flere leverandører krevde store innkjøp, og det krever mye tilgjengelige penger. Ideen om å starte egen nettbutikk vokste etter hvert frem. Les mer om nettbutikk.

 

Produktet er imidlertid ikke alt.

Mange tenker for mye på hva de skal selge, og for lite på marked og ikke minst på hvordan salget skal skje. Etter å ha opprettet firma og fått nettbutikkløsningen på plass begynner bekymringene med å få solgt varene som ligger på lager. Hvor stort er besøket i nettbutikken og hvorfor kjøper ikke alle utstyret som jeg selger? Hvordan kan jeg reklamere bedre for nettbutikken og produktene? Dersom noen ønsker å kjøpe mine produkter, finner de da nettbutikken min i søk på nett? Les om synlighet og SEO.

 

Innenfor hvilke bransjer er det penger å tjene?

I prinsippet i alle bransjer, dersom man treffer et reelt behov som har betalingsvilje. Det er viktig å ha god kjennskap til produktene som en skal selge og til hvilken kjøpegruppe en skal presentere varen for. Som ivrig jeger og skytter har det vært enkelt for meg å finne hvilken bransje jeg har tilstrekkelig kjennskap til.

 

Hvor mye tid går med til nettbutikken?

Nettbutikken kan ta litt tid. I utgangspunktet må du jobbe mange timer med lav lønn. Men hvis du gjør det riktig, kan du begynne å mestre tidsplanen og friheten det er å ha en egen virksomhet. Etter at nettbutikken var etablert har jeg brukt mye tid på å finne nye leverandører og nye produkter som gir en god fortjeneste. Det er morsomt å kjøpe inn, men det er vanskelig å finne de gode produktene som gir godt salg og god fortjeneste. Etter hvert som salget utvikler seg og en ser at omsetningen gå oppover, gir det en egen mestringsfølelse.

 

Risikabelt å starte egen nettbutikk?

Hvis du er en gründer, har du nok hørt grunner til ikke å starte egen virksomhet: Det er for risikabelt. Du kan tape penger. Du vil sannsynligvis miste søvn. Ditt sosiale liv blir ødelagt. Og listen bare fortsetter…… Jeg har hele tiden hatt som intensjon å ikke bruke mer penger enn jeg har råd til å tape. Gjøre små innkjøp i starten til en er sikker på at varen blir solgt innen rimelig tid med fortjeneste. Dersom en klarer å få til avtaler om «dropp shipping» så er det en stor fordel. Da slipper du risikoen med å sitte med et stort varelager.

 

Økonomisk uavhengighet med egen nettbutikk?

La oss nå være ærlige, dette er trolig den største grunnen til at folk starter sin egen virksomhet. Og det er en god ting! Du ønsker å ha økonomisk uavhengighet. Stol på meg, penger kjøper ikke lykke, men det gjør det lettere å finne lykke.

The post Å starte sin egen nettbutikk appeared first on Nettverten.

]]>
Webmail Domeneshop – Oppsett og bruk av epost https://nettverten.no/webmail-domeneshop/ https://nettverten.no/webmail-domeneshop/#respond Tue, 23 Jan 2018 09:45:36 +0000 https://nettverten.no/?p=27396 Mange bruker i dag Domeneshop som DNS leverandør, og oppretter da også gjerne webmail samtidg. Webmail fra domeneshop er rimelig og man får muligheten til å opprette intill 20 eposter pr. epost konto. I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du oppretter en epostadresse og bruker denne via webmail. Vi tar utgangspunkt i at […]

The post Webmail Domeneshop – Oppsett og bruk av epost appeared first on Nettverten.

]]>
Mange bruker i dag Domeneshop som DNS leverandør, og oppretter da også gjerne webmail samtidg. Webmail fra domeneshop er rimelig og man får muligheten til å opprette intill 20 eposter pr. epost konto.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan du oppretter en epostadresse og bruker denne via webmail. Vi tar utgangspunkt i at du allerede har bestilt epost og fortsetter derfra:

 

Vi starter med å opprette en webmail hos Domeneshop

Start med å gå til fanen «Epost» som du vil få opp i menyen på domenet etter bestilling. Klikk så på «Opprett ny epost-adresse» .

webmail domeneshop

Skriv inn navnet på adressen du ønsker å opprette og klikk «Videre» .

domeneshop webmail

Nå velger du hvordan eposten skal oppføre seg. Vi skal opprette en ny, så vi velger «Eposten skal gå til en ny epost-bruker» og klikker «Videre» .

Opprette ny epostadresse

Du får nå velge en beskrivelse for den nye eposten. Siden dette er en test, så har vi valgt navnet «Test» . Fyll ut beskrivelsen og klikk «Opprett» .

epost oppsett 2

Da har du laget en ny epostadresse via Domeneshop webmail.Som du ser av siden du har fått opp er alle opplysningene du trenger her. Du får også tilsendt en email med de samme opplysningene. Alle opplysninger vil også være tilgjengelige på kontoen din hos Domeneshop. Klikk enten på «Legg til flere mottakere» eller «Ferdig» . Alt etter hva du vil gjøre.

oppsett webmail domeneshop

Du vil nå finne igjen den nye epostadressen du opprettet under fanen «Epost» i kontrollpanelet.

oppsett av epost 4

Da er vi ferdige med opprettelsen og kan bevege oss videre til punktet som vi har kalt webmail Domeneshop. Der skal vi forklare videre hvordan du bruker den nye mailkontoen din i praksis. Så heng med og les videre.

 

Webmail Domeneshop – Praktisk bruk

Da er vi ferdige med å opprette selve emailadressen. Vi skal nå ta en gjennomgang som viser hvordan du setter opp webmail hos
domeneshop. Man kan også sette opp mailen på PC, nettbrett og mobil. Men vi skal nå konsentrere oss om hvordan du setter opp Domeneshop webmail for lesing av epost. På Domeneshop sin webmail løsning kan du lese eposten din hvor som helst. Det funkerer på samme måte som G-mail der du kobler til direkte i nettleseren for å få tilgang.

Vi starter med å gå til følgende nettadresse for å logge inn på webmail Domeneshop: webmail.domeneshop.no.

Du kommer nå til innloggingen hvor du får opp bildet nedenfor. Du skal nå legge inn følgende informasjon:

 1. Her skriver du inn ditt brukernavn som du fikk oppgitt hos domeneshop. Eventuelt kan du bare bruke selve epostadressen (dette er nok enklest å huske).
 2. Skriv så inn passordet du fikk oppgitt.
 3. Til sist velger du språket du foretrekker å bruke fra nedtrekksmenyen og klikker på «Logg inn» .

Innlogging webmail

I boksen du vil se nå kan du fylle inn grunnleggende informasjon som «Visningsnavn», «E-post», «Organisasjon» og eventuelt «Signatur» . Du kan endre dette senere, så du kan eventuelt bare klikke lagre på forslaget som kommer opp.

informasjon

Da er det meste satt opp på webmail domeneshop, men vi skal kjapt gå gjennom innstillingene. Vi skal også se hvordan du endrer signaturen ved hjelp av HTML. Altså hvordan du kan redigere den ved hjelp av vanlig tekstredigering for å gjøre den litt mer personlig.

 

Mange muligheter – webmail Domeneshop

Du har en rekke muligheter for å tilpasse mailen om du klikker på «Innstillinger» oppe i høyre hjørne. Du vil få opp menyen som vises nedenfor. Du vil nok kjenne igjen mye fra andre mailprogram, så vi skal ikke gå så detaljert inn på dette. Det enkleste er å bare klikke seg gjennom menyen og se hvilke instillinger du eventuelt har behov for å endre. Det meste er selvforklarende.

instillinger oversikt

Men vi skal gå gjennom hvordan du endrer signaturen. Det kan være greit å gjøre denne litt personlig, og kanskje legge til firmaets logo.

Kulinarisk Forum har sin webmail hos domeneshop.

 

Endring av signatur i Domeneshop webmail

Klikk på «identiteter» og så på mailadressen. Deretter huker du av i feltet «HTML-signatur» .

identiteter epost

Du får nå opp en forenklet tekstredigering. Denne minner om den du er vant med når du skriver en mail.

tekstredigering

Som du ser kan du her justere både fonter, tørrelse på skrift, legge til bilder og linker. Du kan også endre farge på skriften og justere plassering og så videre. Vi antar at du er kjent med selve tekstredigeringen fra tidligere. Nedenfor finner du et eksempel på en signatur som du kan lage. Du er sikkert enig i at den ser litt bedre ut enn den enkle vi la inn da vi logget inn første gang.

ny signatur

Når du skal sende en mail der du bruker signaturen med bilde og linker, må du endre formatet på mailen fra «Ren tekst» til «HTML» . Om du ikke gjør det så vil hele signaturen kun komme frem som tekst uten bilde og linker. Dette kan du gjøre på to måter. Gjør du det i selve meldingen, så må du huske på å gjøre det hver gang du skal sende en ny melding med Domeneshop webmail.

Om du ønsker at signaturen skal komme opp i HTML-format som standard må du endre dette i innstillingene på webmail Domeneshop. På bildet nedenfor ser du hvordan dette gjøres.

 1. Klikk på «Innstillinger» oppe i høyre hjørne slik at du får frem alternativene.
 2. Velg «Oppsett» rett under «Innstillinger» .
 3. Velg nå fanen «Skriving av meldinger» under «Kategori» .
 4. I feltet for «Hovedinnstillinger» velger du «alltid» i nedtrekksmenyen til høyre for «Bruk HTML-editor«
 5. Klikk nå på «Lagre» og du er klar til å begynne å sende email med den oppdaterte signaturen synlig.

signatur alltid

Vi håper at du har nytte av denne gjennomgangen for bruk av Domeneshop sin Webmail løsning. Har du spørsmål i forbindelse med innlegget, eller du lurer på andre innstillinger, så spør oss i kommentarfeltet under. Eventuelt kan du registrere deg på vårt åpne forum og stille spørsmål. Der kan du også engasjere deg i andre diskusjoner og få nyttig innput.

The post Webmail Domeneshop – Oppsett og bruk av epost appeared first on Nettverten.

]]>
https://nettverten.no/webmail-domeneshop/feed/ 0
Er serverens geografiske plassering viktig for SEO? https://nettverten.no/serverens-geografiske-plassering-viktig-seo/ Sun, 24 Dec 2017 10:43:38 +0000 https://nettverten.no/?p=26984 The post Er serverens geografiske plassering viktig for SEO? appeared first on Nettverten.

]]>

Skal du sette opp en helt ny nettside, eller skal du flytte nettsiden din til en ny host? Da står du ovenfor et viktig valg. Og med drøssevis av leverandører både i Norge og utlandet, blir utfordringen enda større.

Så kommer spørsmålet: Har serverens geografiske plassering betydning for nettsidens SEO?

 

Ja, plassering av server har betydning!

Ja, det har en betydning, men ikke kun serverens plassering alene. Et av de viktigste parameterne for en nettsides SEO er hastighet. Ingen som besøker en side ønsker å vente på at innhold skal vises. Antallet besøkende som forlater siden øker med tiden det tar å laste siden. Så hastigheten har direkte innvirkning på en sides besøk og inntjening. Da har vi slått fast det. Og når vi vet at geografisk avstand også har en tidsfaktor, forstår vi at plasseringen er viktig. Når det er sagt, så er der en del andre faktorer som også spiller inn på hastigheten. Serverens spesifikasjoner er naturligvis helt avgjørende. Det nytter ikke å ha en server i kjelleren om den har komponenter som er for dårlig dimensjonert. Da blir den treig uansett.

Men tar vi utgangspunkt i 2 servere med identiske spesifikasjoner, så vil neste faktor være plasseringen. Står den ene serveren i Houston, og den andre i Oslo, vil naturligvis den som står i Olso serve de norske brukerne best. Men har du brukerne dine i USA så vil plasseringen i Houston være bedre. Det tar faktisk litt tid å transportere data fra en lokasjon til en annen. Se også våre SEO tjenester.

 

Eksempel på en servers hastighet

La oss ta vår egen nettside, nettverten.no. Vi kjører siden fra en Google server plassert i Belgia. Laster vi siden fra Stockholm tar det 422 millisekund å laste den. Men forsøker vi å laste den samme siden fra New York City i USA, tar det 2,22 sekund å laste den. Da forstår vi at plassering har ganske stor betydning. Det tar faktisk 5 ganger så lang tid å laste siden i USA kontra Sverige.

Server testet fra Stockholm
Server testet fra New York City

Konklusjon

Med utgangspunkt i 2 servere av samme kvallitet så bør man velge den som står sitt publikum nærmest. Men ser man på en treg server i Norge kontra en rask server i Belgia, så er situasjonen en annen. Derfor er det viktig å se på en servers spesifikasjoner i tillegg til plasseringen. En Lada og en Ferrari stiller ikke i samme klasse, uansett hvor i verden man befinner seg.

Les også: SEO forklart på 123

The post Er serverens geografiske plassering viktig for SEO? appeared first on Nettverten.

]]>
Google Adwords – enkelt forklart https://nettverten.no/google-adwords-enkelt-forklart/ Fri, 15 Sep 2017 11:06:59 +0000 http://nettverten.no/?p=24781 Google er det første stedet dine kunder oppsøker! For at de skal finne deg, må du være bevisst på hvordan du profilerer deg. På verdensbasis har Google mer enn 40.000 søk pr sekund. Google Adwords er på mange måter et ”system” som kobler kundene direkte til deg og din annonse, dersom du bruker de riktige […]

The post Google Adwords – enkelt forklart appeared first on Nettverten.

]]>
Google er det første stedet dine kunder oppsøker! For at de skal finne deg, må du være bevisst på hvordan du profilerer deg. På verdensbasis har Google mer enn 40.000 søk pr sekund.

Google Adwords er på mange måter et ”system” som kobler kundene direkte til deg og din annonse, dersom du bruker de riktige søkeordene i annonsene. Adwords gir deg en unik mulighet til å målrette annonsene dine slik at kundene finner nettopp deg.

Dette gjøres ved å koble nøkkelord/keywords opp mot de søkeordene kunden sannsynligvis vil bruke.

Søkeord

Dette er de ordene dine potensielle kunder skriver inn i søkefeltet på Google. Det er derfor viktig at du også bruker de samme ordene i annonser, og på nettsidene dine, i kombinasjon med andre nøkkelord.

Her er det ofte en fordel å unngå direkte faguttrykk, altså ord som kanskje er vanlige i bransjen, men som ikke er de ordene kundene vil skrive i søkefeltet.

Her er et eksempel:

Dersom du selger Jackon-elementer som brukes til å støpe grunnmur, garasjer etc, er ordene grunnmur, ringmur, husbygging, og garasje trolig bedre søkeord enn faguttrykket Jackon. Det går an å teste hvilke nøkkelord som gir best resultater.

Det er viktig at annonsen bygger på de søkeordene/nøkkelordene som gir best resultater.

Hvordan fungerer Google Adwords?

Annonsene på Google er på mange måter med i en konkurranse, i form av en auksjon. Annonseplasseringen avgjøres i forhold til kvaliteten på annonsen (ifht søkeord), kvaliteten på nettstedet ditt (også ifht søkeord) og hva du er villig til å betale (bud) for annonsen. Det er altså ikke pris alene som avgjør annonseplasseringen og synligheten din.

Tenk deg følgende:

En kunde skriver inn et søkeord på Google.

Google-systemet sjekker da om der er annonsører som har lagt inn bud på dette søkeordet eller tilsvarende nøkkelord/keywords, og om disse annonsene er relevante for søket.

Annonsørene (også dere) har bestemt seg for ulike nøkkelord/keywords de vil by på, bestemt seg for hva de er villig til å betale pr klikk, og gruppert disse nøkkelordene, og koblet dem mot ulike annonser.

Google vurderer deretter to faktorer for å avgjøre din annonse-ranking:

Det høyeste beløpet du er villig til å betale, og din kvalitets-score. Kvalitets-score avgjøres bl.a. av relevans, brukeropplevelse og landingssiden din.

Fordeler ved Adwords-annonsering:

 • Effektiv og fleksibelt – og kan målrettes helt ned på lokalnivå, om dere ønsker det
 • Svært målbart – dere ser tydelig hvilke annonser (og nøkkelord) som fungerer
 • Kostnadseffektivt og lønnsomt – du betaler kun pr klikk

Google Adwords kan OGSÅ brukes til bildeannonser, YouTube-annonser og andre annonsetyper. Det finnes med andre ord veldig mange muligheter for å målrette annonser slik at du treffer akkurat de kundene som er i kjøpemodus.

The post Google Adwords – enkelt forklart appeared first on Nettverten.

]]>
Yoast SEO plugin – Ditt viktigste vertøy? https://nettverten.no/yoast-seo-plugin/ https://nettverten.no/yoast-seo-plugin/#respond Fri, 15 Sep 2017 07:15:19 +0000 http://nettverten.no/?p=335 Yoast SEO plugin er et av verdens beste og mest komplette verktøy for å arbeide med søkemotoroptimalisering på WordPress. Den har i skrivende stund ca. 40 millioner nedlastinger. Den har alt fra sanntids analyse av tekster som skrives, til mer avanserte innstillinger på nettsidenivå. Og ikke minst er det intuitivt og meget enkelt å bruke. Vi har valg […]

The post Yoast SEO plugin – Ditt viktigste vertøy? appeared first on Nettverten.

]]>
Yoast SEO plugin er et av verdens beste og mest komplette verktøy for å arbeide med søkemotoroptimalisering på WordPress. Den har i skrivende stund ca. 40 millioner nedlastinger. Den har alt fra sanntids analyse av tekster som skrives, til mer avanserte innstillinger på nettsidenivå. Og ikke minst er det intuitivt og meget enkelt å bruke. Vi har valg å bruke Yoast SEO plugin (gratisversjonen) som standard på alle sider vi setter opp.

Yoast SEO plugin- viktige funksjoner

Vi skal i denne artikkelen gå gjennom de viktigste funksjonene som Pluginet tilbyr i forbindelse med skriving av artikler. Disse funksjonene er viktige for at teksten skal bli lesbar samt lett å finne for Google og andre søkemotorer. Her følger et utdrag fra Yoast SEO plugin sin analyse av en bloggpost:

eksempel på analyse fra yoast seo plugin

Forklaring på de enkelte punkter

1. Du linker til en artikkel som bruker det samme nøkkelordet som du selv prøver å ranke på i søkemotorene. Hvis dette er en artikkel som er i direkte konkurranse med din egen artikkel, bør du vurdere å endre den. Grunnen er at du konkurrerer om den høyeste plasseringen i søkeresultatet.

2. Linker med «nofollow» skal brukes kun når man bruker linker som søkemotorene ikke skal følge. Et eksempel kan være en reklamelink. Du ønsker at leseren skal klikke på linken, men ikke at Google skal følge den. I tillegg har vi lagt til en utgående link i artikkelen. Linker er det som gjør at man finner nytt stoff på internett, og søkemotorene ønsker at man bruker linker. Du bør linke både internt til dine egne poster og sider, samt til relevante artikler på andre nettsteder.

3. Teksten i artikkelen inneholder 368 ord. Det er viktig å publisere artikler som har minimum 300 ord. Søkemotorene mener at det må være såpass mye innhold for at det skal være verdt å lese den. Den må ha en viss autoritet som vi kaller det. Nederst i poster og på sider fremkommer antall ord live etter hvert som man skriver. Slik blir det enkelt å følge med.

4. Det er viktig at meta beskrivelsen inneholder nøkkelordet. Meta beskrivelsen er det lille sammendraget søkemotoren viser i søkeresultatet. Vi har skrevet en egen artikkel om viktigheten av meta beskrivelser og tittel.

5. Yoast SEO plugin forteller deg om lengden på meta beskrivelsen har riktig lengde. Dette er teksten som søkemotorene presenterer for de som søker.

6. Det er en fordel å ha med nøkkelordet i en eller flere underoverskrifter.

7. Det er viktig å ha med alternativ tekst som inneholder nøkkelordet på bilder. Dette er for at google skal forstå innholdet i bildet.

8. Nøkkelordet må ha en viss tetthet. Det vil si at det må være med i artikkelens tekst et visst antall ganger. Mellom 1 og 2,5% er bra. Men det bør ikke være over 2,5%, for da kan teksten virke uprofesjonell, klønete og lite leservennlig.

9. Nøkkelordet bør være med i første avsnitt av teksten. Dette er for å fortelle både Google og leseren hva artikkelen handler om så tidlig som mulig.

10. Overskriften som vises i søkeoversikten har en bra lengde. Den er ikke for kort, og den er ikke lengre enn at hele teksten vises.

11. Se punkt 10. Dette er samme sak.

12. Nøkkelordet er med i posten eller sidens URL. Dette viktig for å vise søkemotorene hva artikkelen handler om.

13. Du har ikke brukt dette nøkkelordet i andre artikler. Da slipper du å konkurrere med dine egne artikler om synlighet. Bruk nøkkelordet i den artikkelen du mener det er viktigst å ranke i søkemotorene på. Så kan du heller linke fra lignende artikler og inn til denne.

Les også om våre SEO tjenester

Yoast SEO plugin er under kontinuerlig utvikling

Punktene som er beskrevet vil kunne avvike noe etter som Yoast SEO plugin oppdateres kontinuerlig. Grunnen, og fordelen med dette er at den alltid vil være et optimalt verktøy for skriving av gode SEO tekster. Yoast SEO plugin har også en rekke andre funksjoner, men de vil vi gå nærmere inn på i andre artikler. Her kan du lese mer om hvorfor lesbarhet, tittel og meta teksten er så viktig. Om du ønsker å bruke Yoast SEO plugin (gratisversjon) på din WordPress side kan du laste den ned her.

Video om bruk av Yoast SEO plugin

I denne videoen får du en gjennomgang av det vi har gått gjennom i artikkelen. Det er en offisiell video fra Yoast som viser hvordan du kan benytte Yoast SEO plugin til å skrive dine tekster.

The post Yoast SEO plugin – Ditt viktigste vertøy? appeared first on Nettverten.

]]>
https://nettverten.no/yoast-seo-plugin/feed/ 0
Hvorfor er meta tekst, tittel og lesbarhet så viktig? https://nettverten.no/tittel-meta-teksten-sa-viktig/ https://nettverten.no/tittel-meta-teksten-sa-viktig/#respond Thu, 14 Sep 2017 08:54:08 +0000 http://nettverten.no/?p=365 Når vi skriver en artikkel må vi huske at den skal «selges», samt at den skal leses av andre. Da er det viktig å skrive på en slik måte at teksten er lett å lese. Vi snakker da ikke bare om å bruke ord som er lette å forstå. Vi tenker også på oppbyggingen av […]

The post Hvorfor er meta tekst, tittel og lesbarhet så viktig? appeared first on Nettverten.

]]>
Når vi skriver en artikkel må vi huske at den skal «selges», samt at den skal leses av andre. Da er det viktig å skrive på en slik måte at teksten er lett å lese. Vi snakker da ikke bare om å bruke ord som er lette å forstå. Vi tenker også på oppbyggingen av setninger, samt lengden på dem. Videre må vi huske på at det er tittelen og meta teksten som skal selge inn artikkelen til potensielle lesere.

Hjelp til å gjøre artikkelen leservennlig

Til å hjelpe oss med å gjøre teksten leservennlig kan vi bruke Yoast SEO plugin. Denne har en funksjon som hjelper oss med å tilpasse teksten. Pluginet kan ikke hjelpe oss med den faglige kvaliteten på selve innholdet, så det må vi jobbe med selv. Her følger et skjermbilde hentet fra en bloggpost hvor dette pluginet er brukt:

Lesbarhet meta tekst og tittel

Som vi ser av bildet er det spesielt tre ting som er viktige:

 1. Lengden på artikkelen
 2. Lengden på avsnittene
 3. Lengden på setningene
Lengden på artikkelen

Artikkelen må ikke være for kort. Er den for kort vil den ha for liten «tyngde» og autoritet. Det sier seg i grunnen selv. Søker man for eksempel etter informasjon om pensjon, så vil man ganske raskt forstå at en artikkel på 200 ord ikke er det man leter etter. Tar vi utgangspunkt i at artikkelen faglig sett holder mål, får vi nok bedre informasjon via en på 400 ord fremfor den på 200.

Men man må også huske på at innholdet er det viktigste. Man må ha noe å fortelle eller opplyse leseren om. Det må være interessant og engasjerende. Derfor blir vi også nødt til å tenke på at den ikke blir for lang heller. Artikkelen må engasjere leseren. Så lenge det ikke er en solid faglig artikkel beregnet på spesielle grupper, kan den godt ligge rundt 300-700 ord. Blir den for lang uten å engasjere vil vi miste leseren. Han kan da ha lett for å velge en konkurrerende side neste gang.

Lengden på avsnittene

Blir avsnittene for lange uten at de deles opp, vil artikkelen bli tung å lese. Del heller opp artikkelen litt og legg inn noen bilder. Bilder er alltid en fin måte å live opp en tekst på. Oh husk å dele inn avsnitt og under-avsnitt med gode overskrifter. Da blir artikkelen oversiktlig og man kan enkelt finne informasjonen man trenger. Det er brukt mye metatekst på siden bakerovnen.no.

Lengden på setningene

Det er viktig å dele opp lange setninger i flere så. Bruk også komma for å dele opp. Blir setningene for lange vil det være vanskelig å få med seg sammenhengen. Det blir tungt å lese, og vi mister interessen. Så vær kort og konsis.

Nettverten tilbyr hjelp med SEO

Meta tekst og tittel

Meta teksten og tittelen er det man får opp i søkeresultatene. Derfor er det viktig å ha en selgende tittel og meta tekst slik at man får lyst til å klikke seg inn og lese mer. Når man først har kommet til syne gjennom et søk vil man ikke miste leserens interesse. Som man ser av bildene nedenfor så har man ikke så mange ord til rådighet. Derfor må man bruke litt tid på dette.

meta tekst i søkeresultat

Over ser vi tittel, URL og meta tekst som fremkommer i Google sitt søkeresultat. På bildet under kan man se hjelpeboksen til Yoast SEO plugin slik den benyttes for å lage resultatet vi ser over.

meta tekst tittel og URL

Og som vi ser er det viktig å få med seg nøkkelordet i både, tittel, meta tekst og URL. Da vil både Google og leseren uten at det er noen som helst tvil, skjønne hva artikkelen handler om. Men ikke overdriv. Og husk at teksten må være selgende. Du skal «lokke» leseren inn på nettsiden din. Les også hva vi har skrevet om andre viktige funksjoner som Yoast SEO plugin hjelper deg med når du skriver en artikkel.

The post Hvorfor er meta tekst, tittel og lesbarhet så viktig? appeared first on Nettverten.

]]>
https://nettverten.no/tittel-meta-teksten-sa-viktig/feed/ 0
Google Analytics – enkelt forklart https://nettverten.no/google-analytics-enkelt-forklart/ https://nettverten.no/google-analytics-enkelt-forklart/#respond Fri, 18 Aug 2017 16:31:06 +0000 http://nettverten.no/?p=24783 Google Analytics er en gratis tjeneste fra søkemotoren Google. Tjenesten gir deg detaljert statistikk om besøkende til nettsiden din. I Google Analytics kan du ikke bare måle salg og konverteringer. Tjenesten gir også fersk innsikt i hvordan besøkende bruker nettstedet ditt. Du ser også hvordan de ankom på nettstedet, og hvordan du kan få dem […]

The post Google Analytics – enkelt forklart appeared first on Nettverten.

]]>
Google Analytics er en gratis tjeneste fra søkemotoren Google. Tjenesten gir deg detaljert statistikk om besøkende til nettsiden din.

I Google Analytics kan du ikke bare måle salg og konverteringer. Tjenesten gir også fersk innsikt i hvordan besøkende bruker nettstedet ditt. Du ser også hvordan de ankom på nettstedet, og hvordan du kan få dem til å komme tilbake. Google Analytics kan fortelle deg hvor mange som besøker nettsiden din. man ser også hvor i landet de kommer fra, hvor lenge de blir på siden, og hva de gjør på siden din.

Les også om Google Adwords.

Hva er hensikten med Google Analytics?

Hensikten med å bruke tjenesten er å hjelpe deg til å tjene penger på annonsering på nettet. Det kan finne ut (via GA) hvilke annonser og landingssider som fungerer best. Da kan du kan optimalisere og få mest mulig ut av nettsatsingen din.

Google Analytics gir deg:

 • detaljert informasjon om besøkende på nettsiden (eller annonsen) din
 • Du kan se hva som skjer i dagens kampanje – mens det skjer

Tjenesten bruker det som kalles en sporingskode for å kunne følge med på og analysere aktiviteten. Du trenger derfor en slik sporingskode på dine nettsider/annonser.

Du kan bruke Google Analytics til

Analyseverktøy

Google Analytics er bygget på en effektiv men brukervennlig rapporteringsplattform. Du kan selv bestemme hvilke data du vil se og slik tilpasse rapportene dine, med kun noen få klikk.

Analyse av innhold

Innholdsrapporter hjelper deg med å forstå hvilke deler av nettstedet som gir bra resultater. Samt hvilke sider som er de mest populære. Du kan da skape en bedre opplevelse for kundene dine.

Analyse av sosiale handlinger

Internett er svært sosialt, og Google Analytics måler suksessen til aktiviteten din på ulike sosiale medier. Du kan analysere hvordan besøkende samhandler med delingsfunksjoner på nettstedet ditt (som Google +1-knappen) og hvordan de bruker innholdet på ulike sosiale plattformer.

Analyse av mobil

Google Analytics hjelper deg med å måle innvirkningen av mobil på bedriften din. Hvis du i tillegg lager mobilapper, tilbyr analysetjenesten programutviklersett (SDK) for iOS og Android. På denne måten kan du kan måle hvordan folk bruker appen din.

Konverteringsdata

Finn ut hvor mange kunder du tiltrekker deg, hvor mye du selger, og hvordan brukerne bruker nettstedet ditt. Det store utvalget av analysefunksjoner hjelper deg med dette.

Analytics for annonsering

Få mest mulig ut av annonseringen din ved å lære hvor godt mobilannonsene, søkeannonsene og bannerannonsene dine, samt annonser på sosiale medier, fungerer. Se aktiviteten på nettstedet ditt i sammenheng med markedsføringskampanjene dine for å få et fullstendig bilde. Med disse opplysningene kan du forbedre annonseringsresultatet.

Du kan registrere deg for Google Analytics her.

The post Google Analytics – enkelt forklart appeared first on Nettverten.

]]>
https://nettverten.no/google-analytics-enkelt-forklart/feed/ 0