Gjesteinnleggg av Sigmund Stenhaug, grunnlegger av nettbutikken Kikkertsalg.no:

Å starte sin egen nettbutikk, er en drøm som kan gå i oppfyllelse. En liten halvtime i Brønnøysund-registeret kan gi en gyllen unnskyldning til å investere i ny garderobe og ikke minst få et saftig overskudd. For meg ble løsningen å selge kikkerter igjennom kikkertsalg.no

 

Starte egen nettbutikk = egen herre

Sigmund Stenhaug, Kikkertsalg.no

Sigmund Stenhaug, Kikkertsalg.no

Starter du for deg selv er du jo rett og slett din egen herre, som kan jobbe når, hvor og hvordan du vil. Nettbutikken kan du jobbe med i ledige stunder. Men før drømmen kan realiseres er det en hel del spørsmål som må stilles.

Før du starter bør en tenke nøye gjennom om man virkelig ønsker å satse på ideen sin. Har du de egenskapene og den kompetansen som trengs for å realisere ideen, har man tid og økonomi og har du aksept fra dine nærmeste til å bruke mye tid på dette? Kort sagt, brenner du nok for ideen din?

 

Ideen om å starte egen nettbutikk vokste frem

Jeg er ivrig jeger og drar gjerne til skytebanen for å teste forskjellige våpen, kikkerter og annet utstyr. Jeg har kjøpt og prøvd forskjellige kikkerter for deretter å selge dem igjen. Jeg har brukt mye penger på utstyr og ønsket etter hvert å få til rimeligere innkjøp og har testet utstyr fra forskjellige leverandører. Jeg begynte å forhandle med flere leverandører for å få til gunstige innkjøp. Det viste seg være vanskelig. Flere leverandører krevde store innkjøp, og det krever mye tilgjengelige penger. Ideen om å starte egen nettbutikk vokste etter hvert frem. Les mer om nettbutikk.

 

Produktet er imidlertid ikke alt.

Mange tenker for mye på hva de skal selge, og for lite på marked og ikke minst på hvordan salget skal skje. Etter å ha opprettet firma og fått nettbutikkløsningen på plass begynner bekymringene med å få solgt varene som ligger på lager. Hvor stort er besøket i nettbutikken og hvorfor kjøper ikke alle utstyret som jeg selger? Hvordan kan jeg reklamere bedre for nettbutikken og produktene? Dersom noen ønsker å kjøpe mine produkter, finner de da nettbutikken min i søk på nett? Les om synlighet og SEO.

 

Innenfor hvilke bransjer er det penger å tjene?

I prinsippet i alle bransjer, dersom man treffer et reelt behov som har betalingsvilje. Det er viktig å ha god kjennskap til produktene som en skal selge og til hvilken kjøpegruppe en skal presentere varen for. Som ivrig jeger og skytter har det vært enkelt for meg å finne hvilken bransje jeg har tilstrekkelig kjennskap til.

 

Hvor mye tid går med til nettbutikken?

Nettbutikken kan ta litt tid. I utgangspunktet må du jobbe mange timer med lav lønn. Men hvis du gjør det riktig, kan du begynne å mestre tidsplanen og friheten det er å ha en egen virksomhet. Etter at nettbutikken var etablert har jeg brukt mye tid på å finne nye leverandører og nye produkter som gir en god fortjeneste. Det er morsomt å kjøpe inn, men det er vanskelig å finne de gode produktene som gir godt salg og god fortjeneste. Etter hvert som salget utvikler seg og en ser at omsetningen gå oppover, gir det en egen mestringsfølelse.

 

Risikabelt å starte egen nettbutikk?

Hvis du er en gründer, har du nok hørt grunner til ikke å starte egen virksomhet: Det er for risikabelt. Du kan tape penger. Du vil sannsynligvis miste søvn. Ditt sosiale liv blir ødelagt. Og listen bare fortsetter…… Jeg har hele tiden hatt som intensjon å ikke bruke mer penger enn jeg har råd til å tape. Gjøre små innkjøp i starten til en er sikker på at varen blir solgt innen rimelig tid med fortjeneste. Dersom en klarer å få til avtaler om «dropp shipping» så er det en stor fordel. Da slipper du risikoen med å sitte med et stort varelager.

 

Økonomisk uavhengighet med egen nettbutikk?

La oss nå være ærlige, dette er trolig den største grunnen til at folk starter sin egen virksomhet. Og det er en god ting! Du ønsker å ha økonomisk uavhengighet. Stol på meg, penger kjøper ikke lykke, men det gjør det lettere å finne lykke.